push-to-call

Съчетание на цветове в интериора и избор на килим

избора килим

Съчетание на цветове в интериора и изборът на правилния килим

Днес идеалният килим трябва да съчетава високи стандарти за качество, отлично представяне и да бъде перфектна интериорна декорация. Добре подбраният килим може да промени пропорциите на стаята, да разреди монотонността, да зонира пространството. Също и да внесе оригинални, текстурирани щрихи. Според цветовите характеристики, килимът може да бъде:

  • една тоналност с общата гама на помещението
  • близък по спектър
  • контрастен

Избор на килим. В първия случай в дизайна използваме един цвят с различни нюанси и интензивност.

Тази цветова схема създава спокоен интериор. Тя засилва чувствата и асоциациите, предизвикани от определен цвят. Използвайки тази комбинация, стаята трябва да бъде допълнена с няколко малки, ярки акцента. Това могат да бъдат растения, картини, вази, плакати.

Насърчава се и използването на разнообразни текстури при избор на килим

По този начин стаята няма да изглежда скучна или едноцветна. Добро решение би било да се допълни интериорът в монохромни цветове с килим с дълга нишка Струва си да се отбележи, че в момента монохромът е актуална тенденция в целия свят.

Цветовете, близки по спектър, се хармонизират помежду си и сякаш се вливат един в друг. Основният цвят е доминиращ, докато другите действат като акцент.

Ако стаята е по-голяма..

Когато декорирате голяма стая, трябва да отдадете предпочитание на топлата цветова палитра на килимите, където преобладават нюанси на жълто, червено, зелено. Също така, ако декорирате интериора на стая, чиито прозорци не са обърнати към слънчевата страна, килим от топли цветове ще я направи по-светла и ще даде усещане за топлина.

За по-маломерни стаи..

За стая с малка площ можете да използвате студени цветове на килимите – синьо, лилаво и техните разновидности. Така, че килим в подобна цветова схема визуално ще направи една малка стая по-просторна.

ко подът Ви е със светли нюанси – подходящо е килимът да съответства на тона. Ако подът ви е тъмен, с наситени цветове – препоръчваме да експериментирате с дълбочината и наситеността на сенките.

Последни публикации

съвети относно размера на килима

Практични съвети относно размера на килима спрямо стаята

Съвети относно размера на килима В магазини Домтекс ще намерите килими във всички размери – както големи килими, така и мънички и кокетни ки

Вижте повече
Сливенски килими

Сливенски килими

Сливенски килими В нашите разнообразни сливенски килими можете да откриете всичко, което Вие си представяте. А именно: пъстрота, естетика, к

Вижте повече
избора килим

Съчетание на цветове в интериора и избор на килим

Съчетание на цветове в интериора и изборът на правилния килим Днес идеалният килим трябва да съчетава високи стандарти за качество, отлично

Вижте повече

Споделете