push-to-call
0888 641 500
0889 627 401

Избор на килим в зависимост от помещението

Избор на килим за хол

Избор на килим в зависимост от предназначението на помещенията

Избор на килим за хол? Помислете за възможностите за избор на килим, в зависимост от предназначението на стаята.

Избор на килим за коридор

Тъй като хората обикновено оставят обувките си в коридора, а самото помещение се счита за преминаващо, най-добре е да поставите на пода килим, изработен от трайни синтетични материи. Като найлон или полиестер с къс косъм. Те се поддържат и почистват лесно от мръсотия и понасят добре както химическо чистене, така и  домашно почистване с продукти за килими. По форма печеливш избор са малките правоъгълни килими за коридор.

Избор на килим за хол

Избор на килим за хол. Стаята за гости и почивка се счита за визитна картичка на къщата, така че тя трябва да бъде оформена с безупречен вкус. Килимите в интериора на хола могат да следват формата на масите и да са малки или пък да покриват основната площ на пода. В последния случай е препоръчително да изберете правоъгълна форма. Дължина на нишката на килима може да е различна, в зависимост от Вашето желание и стила на дома.

Килим за спалня

Непосредствено до леглото е много подходящ килим с дълга нишка, в който ще бъде приятно краката да се отпуснат в края на деня. Например, това може да бъде един пастелен на цвят рошав килим (шаги).

Също така килимите могат да се сменят в зависимост от сезона. Например, можете да изберете да постелите копринен килим през лятото и такъв с дълъг косъм през зимата. Оптималната форма, която изглежда добре е правоъгълната.

Избор на килим за детска стая

На първо място, което е и най-важно, килимът за детската стая да е хипоалергичен и непретенциозен, лесен за почистване и поддържане. Така например, рошавият килим не е желан. Дизайнът, декорът на килима трябва да съответства на обстановката. Например, за стая в стил принцеса или елф, килимът може да бъде във формата на цвете или цветна полянка.

За футболна тематика е подходящо килимът да е под формата на футболно игрище. Освен това зеленият килим в интериора е приятен за окото и напомня за топлото волно лято.